CAMPANYA “25N - DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES: MANIFEST DE L'ESPORT"

La Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Delegación del Gobierno a Catalunya, renovem el nostre ferm compromís per erradicar les violències masclistes i consensuem un Manifest Institucional en el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, de sensibilització, per tal d’avançar en el seu abordatge. És un manifest per commemorar i visibilitzar aquesta data i tot allò que representa.

El dia 25 de novembre convoquem tota la ciutadania, a les 12.00 h del migdia, a fer un minut de silenci en els espais que la situació de pandèmia permeti. Esperem que la ciutadania i en especial totes les persones vinculades al món de l’esport, entitats i associacions, se sumin a aquesta reivindicació en què es rebutgin les actituds masclistes, alhora que s’ identifiquin i denunciïn les agressions.

Amb el Manifest del món de l’Esport, promogut pel Consell Català de l’Esport, es fa una crida a professionals i entitats esportives per sumar-se a aquest compromís en què es reivindica i es manifesta fermament el rebuig absolut a qualsevol tipus de violència i, especialment, aquelles que afecten les dones i els seus fills i filles, que s’han vist desgraciadament incrementades en aquests mesos de la pandèmia provocada per la COVID-19.

Des de l’Esport, volem dir que et temps s’ha esgotat per als agressors masclistes i manifestem el nostre crit més unànime, extens i  conscient  respecte les violències masclistes. Els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran mentre duri la pandèmia. I ens dirigim als homes que esteu en contra d’aquestes violències i teniu coneixement que persones del vostre entorn les estan patint o exercint, perquè les rebutgeu i hi intervingueu. Als agressors, un recordatori: no hi haurà espai ni a l’esport ni arreu per a la impunitat. Prou violències masclistes!

Podeu disposar del Manifest del món de l’Esport i dels materials per difondre el missatge en els vostres entorns amb la publicació de cartells de la Campanya, fotos i vídeos personalitzats als vostres espais de difusió i xarxes socials, utilitzant les etiquetes #esportcat i #Manifest25N2020.

Comparteix