VALORS EN ACCIÓ - L'ESPORT EN POSITIU - Els valors passen a l'acció

L’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Girona va presentar aquest dimarts les lligues territorials d’esports individuals, que des d’aquest curs es convoquen sota un mateix format i amb uns 2.500 escolars de comarques gironines inscrits en les modalitats de gimnàstica rítmica, patinatge, natació i gimnàstica artística.

Enguany, a més, els vuit consells esportius de la territorial gironina promouen conjuntament el programa de sensibilització “Valors en acció - L’esport en positiu”, que en paraules del nou president de l’ATCEG, Joan J. Verdaguer, “vol ser una eina educativa per a formar una societat millor, que premiï l’esport sa i respectuós”. Segons Verdaguer, el format unificat de lligues “neix de la voluntat de cohesionar programes esportius arreu del territori”.

A la presentació també hi assistiren el diputat de Cooperació Esportiva, Carles Salgas; el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo; i el representant territorial a Girona de la Secretaria General de l’Esport, Josep Pujols.

Per a Salgas, “l’esport escolar implementa molts dels valors que volem per als nostres joves, inculca l’esport com a hàbit i fomenta les lligues com a punt de trobada”.

En el mateix sentit es va manifestar Domingo: “volem que tothom trobi el seu racó per fer esport, volem formar bones persones, compromeses i responsables, i ajudar els joves a esdevenir uns ciutadans modèlics i solidaris, de la mà dels consells esportius i respectant la realitat de cada territori”.

Un dels trets distintius del programa “Valors en acció” és la targeta verda que poden mostrar els tutors de joc i que premia no només les actuacions positives i de joc net que els esportistes poden tenir dins el terreny de joc, com ara ajudar a un company de l’altre equip en situació adversa, sinó també reconèixer per exemple una decisió errònia a favor del propi equip.

L’acte, celebrat a la sala Carles Rahola de l’Edifici Santa Caterina de Girona, va tancar-lo el representant territorial d’Esports. Pujols va agrair la tasca dels consells esportius i el suport de la Diputació de Girona “per caminar plegats en el foment d’un model que ara caldrà fer entendre a familiars, tècnics i esportistes i que transformarà el sistema esportiu de Catalunya”.

Fotografia: DDGI/Eddy Kelele 

Comparteix