La consellera de Presidència, Neus Munté, s’entrevista amb els Consells Esportius de Catalunya
Al llarg de la trobada el president Jaume Domingo ha mostrat el suport dels consells al nou Model de Governança de l’Esport Català
Aquest matí la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya i portaveu del Govern, Neus Munté, acompanyada pel Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, rebia al Palau de la Generalitat una delegació dels Consells Esportius de Catalunya encapçalada pel seu president, Jaume Domingo. La trobada s’emmarca dins del procés obert per la presentació del nou Model de Governança de l’Esport Català, fet públic el passat 30 de gener, i pel Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l‘Esport de Catalunya en el que es treballa a l’actualitat. Durant la reunió Domingo ha mostrat el suport dels consells al nou model de governança subratllant especialment la importància que el model li atorga a la lluita contra el sedentarisme a totes les edats.
Pel que fa als treballs que es duen a terme per a culminar aquesta primavera el Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l‘Esport de Catalunya, Jaume Domingo feia especial èmfasi en el paper que ha de jugar l’esport social. Aquesta és precisament una de les principals línies en les que treballen a l’actualitat els Consells Esportius, a través d’actuacions com el canvi de model aplicat als Jocs Esportius Escolars de Catalunya per tal d’afavorir l’educació en valors per sobre de la competició, o la candidatura de Tortosa com a candidata a acollir els World Sports Games de 2019. En aquest sentit Domingo destacava en finalitzar la reunió que “el govern català i els Consells Esportius ens trobem en una línia molt propera pel que fa a la manera en la que entenem que ha de ser el futur de l’esport a Catalunya. Hem de cuidar l’esport de competició i fer d’ell un dels nostres principals ambaixadors. Però a nivell social el model predominant ha de ser inclusiu i permetre que tothom participi de l’activitat física independentment de la seva edat, sexe, capacitats o situació social. És una qüestió prioritària tant pel que fa a l’educació en valors com per a la millora de la salut de la ciutadania”.
En aquesta línia els consells han exposat avui diferents propostes que van des d’ actuacions en el marc normatiu (l’establiment dels pactes nacionals de l’esport en edat escolar i per l’esport popular i les modificacions del Decret de Consells Esportius i de la Llei de l’Esport de Catalunya); actuacions de promoció de l’esport popular, com la pròpia organització dels World Sports Games o la propera posada en marxa d’una campanya a nivell nacional de promoció del nou model esportiu dels Consells Esportius.
Per la seva banda, la consellera de Presidència ha manifestat el seu agraïment pel suport al nou model de governança i ha subratllat el paper de l’esport popular com a eina per a democratitzar l’activitat física entre la ciutadania. En aquest sentit ha reconegut la tasca que desenvolupen els Consells Esportius de Catalunya en especial en la difusió de l’educació en valors, un aspecte que munté ha valorat com a “estratègic des del punt de vista de país”.
En aquest mateix sentit el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, ha mostrat el seu agraïment pel suport rebut pels consells i ha afirmat que comptarà amb ells per al desenvolupament del Model de Governança de l’Esport Català.