NOTA DE PREMSA – JORNADA D'ORIENTACIÓ DEL COMPORTAMENT

MÉS DE 60 PERSONES A LES JORNADES D'ORIENTACIÓ DEL COMPORTAMENT ORGANITZADES PEL CONSELL ESPORTIU DEL BAIX EMPORDÀ I L'AE MONELLS.

 

El Passat dissabte 09 de gener es va celebrar la Jornada de les JOC - Jornades d'Orientació al Comportament - amb la participació del Sr. Pep Marí i del Sr. Pere Alastrué com a ponents i un total de 65 assistents.

La jornada s'iniciava a les 10 del matí amb la ponència " DESMUNTANT MITES SOBRE  L’ESPORT INFANTIL" a càrrec del Sr. Pep Marí, psicòleg especialitzat en al rendiment i cap del Departament de Psicologia del CAR de Sant Cugat durant 25 anys. 

 

El Sr. Pep Marí va oferir una classe magistral de com desmuntar mites sobre l’esport infantil. D’una manera clara i senzilla ens va anar desmuntant un darrera l’altre algun dels mites més rellevants de l’esport  infantil com: “Si el meu fill suspèn, li trec els entrenaments”, “Mentre es diverteixi fent esport, ja en tinc prou” o un mite més flagrant com “Si no serveix , que faci una altre cosa”.  

“No castiguis  al teu fill traient-li l’esport. Treu-li un privilegi que s’hagi guanyat. AMB L’AUTOESTIMA NO ES JUGA”

"El nen/a es sustenta sobre 2 FONTS D'AUTOESTIMA: ESTUDIS I ESPORT. No li traiem 1 per intentar millorar l'altre"

“ No esperis que el teu fill NOMÉS es diverteixi fent esport. Espera també que aprengui valors, hàbits saludables i maneres de soluciona problemes”

 

A les 12.00 donava inici la segona de les ponències “ DONEM VALOR ALS VALORS DE L’ESPORT ESCOLAR” a càrrec de Pere Alastrué, Llicenciat en Psicologia per la UAB i Màster en Psicologia de l’Esport per la UAB.

El Sr. Pere Alastrué  ens va introduir de forma pràctica en els valors de l’esport  i en les diferents tipologies de valors que podem trobar en l’esport: els valors instrumentals, però els més importants el valors emocionals i altruistes. Ens va ajudar a reflexionar sobre quin esport estem practicant, quin valors volem aconseguir practicant l’esport i que sense intencionalitat alhora de fer les coses no s’aconsegueixen els objectius buscats. 

També ens va parlar del programa que van idear, juntament amb Carles González, al Consell Esportiu del Baix Llobregat-“Juga Verd Play”-, on pretenen fer un canvi en el model competitiu actual i apostar per una alternativa que sigui realment original i diferent respecte a l’esport federat. L’objectiu d’aquesta innovadora proposta és l’educació en valors mitjançant l’esport de tots els col·lectius implicats en els Jocs Esportius Escolars. La puntuació és fruit de l'avaluació que fan de la competició tots els agents implicats.


“Quan fem de l'educació en valors una qüestió de tots”

“ L’esport amb intencionalitat Educa en Valors”

"Tots els agents han de participar i puntuar en el joc"

 

Des del Consell Esportiu del Baix Empordà volem donar les gràcies a l’AE Monells per l’organització conjunta de la jornada, a l’IRTA , i en especial a la Sra. Montse Pagès, per la cessió de les instal·lacions, als ponents Sr. Pep Marí i Pere Alastrué per les ponències magistrals que ens van oferir i a tots els participants que van venir  per invertir unes hores del seu cap de setmana amb l’objectiu que  tots els agents implicats en l’esport de base treballin de manera conjunta en la formació educativa i en valors dels esportistes.

Comparteix