Jocs Emporion 2017

Benvinguts als Jocs Emporion 2017

La Diputació de Girona i la Representació Territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya deleguen, per quart any consecutiu, l’organització de les Finals Territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya – Jocs Emporion als consells esportius de la demarcació de Girona. Es tracta d’un esdeveniment que en tan sols tres anys ha aconseguit un èxit de públic i de participació que creix any rere any.

Els Jocs Emporion consten de dues vessants: la competitiva i la ludicoesportiva, i tenen per objectiu dinamitzar i promoure la cultura de l’esport entre la població, engrescant a tothom a participar-hi, ja sigui competint o bé prenent part en les activitats de promoció. A més, com l’any passat, en aquesta edició s’inclouen tres iniciatives perquè els Jocs guanyin en qualitat i dimensió.

La primera és l’ampliació del públic destinatari, amb una oferta d’activitats destinada a gent gran i a persones amb discapacitat intel·lectual. D’aquesta manera, els Jocs es van obrint a un ventall molt més ampli de participants. La segona és la celebració de la gala «Valors en acció», que s’emmarca dins el programa «Valors en acció – Jo sempre hi guanyo», que té per objectiu reconèixer les actuacions positives amb la
finalitat principal de sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc sobre la importància d’un comportament cívic en un ambient esportiu. A la gala es farà un reconeixement a esportistes i equips que han destacat per actuacions positives que han tingut lloc dins el terreny de joc al llarg de la temporada 2016-2017.

A més, durant els Jocs es durà a terme d’acció « Targeta verda », que premiarà les actituds de joc net ( fairplay) dins i fora del terreny de joc. La tercera serà la celebració del « Seminari d’educació i valors olímpics », en què reconeguts investigadors i erudits del món esportiu i olímpic posaran en relleu l’essència dels valors olímpics i aportaran, a mestres, professors, estudiants i tècnics, recursos perquè els puguin aplicar en l’àmbit de l’educació.

Aquest 2017 els Jocs es duran a terme a la comarca del Baix Empordà, concretament als municipis de Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Calonge i Sant Antoni de Calonge, Mont – ras, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà, i està previst que reuneixin uns 4.500 esportistes els dies 9, 1 2, 13 i 14 de maig.

 

 

 Entitats Col·laboradores dels Jocs Emporion 2017